69-а поредна вечер на протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор протича и тази вечер в триъгълника на властта. 

Недоволните се събраха след 19.30 часа на жълтите павета под мотото "Нас не ни е страх".

Сред демонстрантите са граждани, представители на "Отровното трио" и родители, които са против носенето на маски в училище, но те са на отделен протест и са не повече от десетина души.

Обстановката пред Министерски съвет е спокойна. След 20 часа събралите се запалиха фенери, с които изписаха думата "Оставка" и ги пуснаха в небето, а след това протестиращите блокираха движението на площад "Независимост".

За автомобилите, които идват от Ректората пред Президентството, движените се отбива пред сградата на Националната галерия и покрай БНБ, а за останалите, които се движат към Ректората, единствената възможност е да минат по бул. "Дондуков".

Скрийншот

Паралелно с това на стената на сградата на парламента бяха прожектирани телевизионни участия на премиера Бойко Борисов и на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, който ден по-рано получи осъдителна присъда.

 

Тази вечер майките от "Системата ни убива" имат собствен протест и са отделно от "Отровното трио". Те държат речи на отделна тонколона, съобщава БНР. 

Майките дадоха думата на деца, които определиха като талантливите деца на България и лице на протеста. Техните палатки продължават да са разположени в пространството на тротоара пред сградата на бившия Партиен дом.

Снимка: БТА

Към 21.15 часа от площад "Независимост" тръгна обичайното протестно шествие към "Орлов мост". 

Организаторите на антиправителствената проява обещаха утре, когато ще бъде 70-тият ден на протеста, да има изненади за управляващите, но без да уточняват какви.