Трети месец няма следа от 23-годишния Давид Георгиев, който е в неизвестност от 27 март т.г. Тогава младият мъж е видян за последно в столичния жк "Обеля", като месец по-рано се е преместил да живее при баба си и дядо си.

Давид е обявен за национално издирване след подадена молба от родителите му, които споделят, че той е бил в тежка депресия. Когато е изчезнал младият мъж е имал в себе си само 10 лв. и външна батерия за телефон.

През 90-те дни, в които го няма, на няколко пъти вайбърът му се е включвал, но се оказало, че това е заради включване на служебния му компютър. Има и подадени сигнали, че е бил забелязван в "Сухата река", в "Дружба" и на Централна жп гара, но проверките били без резултат.

На рождения ден на Давид на 31 май, баща му Лъчезар написа във Фейсбук: "С теб сме, обичаме те и постоянно се молим за теб! Ако случайно прочетеш това, моля те обади ни се, поне да знаем че си жив!"

Младият мъж бил по-затворен. Нямал приятели. Учил компютърно и софтуерно инженерство в Техническия университет.

Давид Георгиев е среден на ръст, със зелени очи и кестенява коса. Бил е облечен с черно зимно яке и светлосини дънки, обут с черни маратонки, носел е черна плетена шапка и предпазна маска с филтър. Близките призовават, ако някой го е виждал да подаде сигнал на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.