Лекарят, приел 18-годишната Дебора в Спешното отделение на старозагорската окръжна болница, разказа, че при постъпването си момичето не си е спомняло кой е нанесъл тежките рани.

По думите на д-р Стоян Петров пострадалата е дошла с линейка към 23 часа вечерта на 26 юни. Била е в шок и дезориентирана, като през цялото време питала "Нали няма да умра?".

Лекарят, обработил и зашил раните на младата жена, казва пред bTV, че целият процес е отнел три часа. Той питал момичето кой ѝ е причинил всичко това. Към онзи момент обаче тя не можела да отговори и не помнела дали извършителят е един, дали го познава или са били няколко души.

"Само си спомняше, че си е взела косичката - половината ѝ коса беше обръсната, и че е отишла при съседката", добавя д-р Петров, който работи в отделението по ортопедия и травматология в старозагорската болница. Той казва и, че не иска да си спомня вида на момичето, защото "картината беше жестока". 

Момичето не си спомняло също с какво са направени разрезите по тялото ѝ, но лекарят веднага установил, че раните са с еднаква дълбочина и че са направени с много остър режещ предмет, "като скалпел". Всички рани били еднакви и далеч от жизненоважни органи и артерии. 

По-рано в студиото на bTV психологът Милен Владимиров коментира, че 26-годишният Георги Н. Георгиев има профил на насилник. "Той има две подобни деяния и е бил в период на пробация. Ние нямаме какво повече да направим освен един пробационен инспектор да си свърши работата добре и да направи оценка на риска и да види това", коментира психологът.

Омбудсманът Диана Ковачева пък каза, че има нужда от промени в Наказателния кодекс (НК), защото има "бяло петно" в него. То се отнася до случаи на умишлено причиняване на физическа или психическа болка или страдание. Случаите на тежко насилие, което не убива, но смазва човешкото достойнство, са много и те не могат да бъдат наказани, защото в НК няма текст за инкриминиране на изтезания, жестоко, нечовешко, унизително отношение", обясни Ковачева.