Лекарка от Сливен е починала след заразяване с коронавирус, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Д-р Стоянка Секлемова от отделението за хемодиализа в областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен е третата жертва на Covid-19 сред лекарското съсловие в града от началото на пандемията.

През май д-р Илиана Иванова от болницата в града под Сините камъни стана първият починал от коронавирус лекар у нас. В началото на ноември 61-годишният д-р Емил Петров Милев изгуби битката за живот. Той издъхна в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен след усложнения от болестта. Д-р Милев работеше в Отделението по неврология към областната болница.

Общо за денонощието в областта са починали 7 души на възраст между 60 и 65 години, с придружаващи заболявания. Новозаразените са 98 души.

Сред новите заболели има двама лекари, акушерка и медицинска сестра. Към момента болните с Covid-19 в областта са 1333-ма жители на 76 населени места.

Междувременно кметът на Сливен Стефан Радев обяви, че общината ще дари на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и Военна болница-Сливен мобилни апарати за обдишване.

"Десет апарата сме поръчали за около 20 хиляди лева и ги очакваме да дойдат. Идеята ни е да ги дарим на болниците", посочи Радев и съобщи още, че общината е създала онлайн платформа "Стани доброволец."

Чрез нея ще се търсят доброволци или кадри за заместване, както и оказване на допълнителна помощ в лечебни заведения, детски градини, социални центрове и други.