Тренировъчен лагер за питбули убийци е открит в центъра на Перник. Питбул с кървяща муцуна е намерен в добре прикрит двор, съобщи bTV.

"За да бъдат настървявани за истинските боеве, тези кучета трябва да бъдат тренирани", каза Аделина Александрова, която два пъти е откривала разкъсани кучета в чували на тротоара пред същия двор, точно до градската жп гара.

„Кучето този път беше мъжко, със същите рани. Друго убито куче, пак на същото място“, разказа тя.

Преди два дни нейна приятелка чула кучешки писъци зад храстите. И така открила базатa за питбули, от която е заснето видео.

„Отворила е храстите, видяла е ужаса, който се случва. Кучето безпородно, с дълга козина, е умирало в този момент, вързано за дървото. Върху него тя е видяла кафяв питбул“, каза още Аделина.

Снимка: bTV

Тя отишла на мястото. В двора видяла още едно куче, кръстоска с питбул - със счупен крак и рани по цялото тяло.

„В този момент забелязах, че за самата ограда е вързан синджир и този синджир тогава аз го хванах и го издърпах с ръце. И така издърпах кучето - много наранено, много слабо, питбул, кафяв, но изобщо не е същият от видеото“, сподели още жената.

Снимка: bTV

Според нея, ако едно куче не може да се бие и да печели пари, то става подходящ спаринг партньор за следващи шампиони. И върху него се правят тренировки.

Жените се обаждат в полицията. Намерените на място кучета са три, в тежко състояние и са закарани спешно във ветеринарна клиника.

„Рядко се случва да работим с кучета, които са участвали в такива биткаджийски истории“, отбелязва д-р Йордан Йорданов – ветеринарен лекар.

Според него със сигурност кучето е ползвано за боеве, защото раните са сериозни.

След като е обработен в клиниката, кафявият питбул е докаран в общинския приют за кучета.

„Ние ще продължим лечението му, няма да позволим да преживява това, което е преживявал досега, а каква ще е съдбата му, ще се произнесат институциите“, заявиха от приюта.

От полицията в Перник заявиха, че по случая се работи, събират се доказателства, като една от хипотезите е, че стопаните на терена са отглеждали кучета за боеве. Двама мъже са задържани за 24 часа.

Мястото, където са открити кучетата, е собственост на БДЖ.

„Доколкото знам, собствениците на животните са служители на БДЖ“, посочи и Явор Гечев от „Четири лапи“.

Той обясни, че са изведени две животни, но първоначално са били четири, според очевидци. По думите му кучетата са били в тежко състояние, я полицията се е намесила бързо и адекватно. За подобни деяния наказанията са сериозни – до три години затвор със сериозна глоба.