Наказателните обвинения срещу мен са абсолютно неиздържани. Това каза бившият енергиен министър Трайчо Трайков в първия кабинет на Бойко Борисов по повод запора, който КПКОМПИ наложи на имуществото му.

"Обвинението към мен е, че не съм предотвратил продажбата, която извършва Агенцията за приватизация, като министър, каквито правомощия аз като министър нямам и не бих могъл да имам.  Аз би трябвало да съм укорим от закона, ако се опитам да се бъркам в работата на Агенцията за приватизация. От друга страна пък тяхната работа се смята за добре свършена, защото тогавашният й шеф сега е министър на икономиката", добави той в студиото на bTV.

По думите му той не може да докаже и да възрази нищо за момента, защото не знае коя част от активите му те намират за незаконни.

Той разказа, че преди няколко дни са отишли при него двама симпатични млади човека, представили са се от КПКОМПИ - Благоевград и са го поканили в Благоевград  да чете това, което са написали. Защо там и те не знаеха, не стана ясно, каза Трайков.

"Отидох, прелистих една купчина с неща, кореспонденции и всякакви други ровения в мои и на близките ми живот и поисках копие от тези неща, които са важни за мен, за да мога да взема някакво отношение. Казаха, че не може, защото е класифицирано, но въпреки това ми дадоха срок, в който трябва да отговоря. В последствие, след нашата среща тези материали са били декласифицирани и аз вече съм могъл да ги получа, но те не са ме уведомили за това и едва вчера го е научил адвокатът ми, когато е отишъл в съда да се запознае с делото. Както наказателното производство, въз основа на което е започнало всичко това с КПКОМПИ, беше прекратено от съда, защото не е ясно в какво ме обвиняват и какво е трябвало да направя, за да не ме обвинят, така и аз не мога да разбера, нито имам база за това коя част от моите доходи те намират за незаконни", допълни бившият министър.