Тотомилионерът от благоевградското село Покровник Румен Пеовски, който преди два дни опита да се самоубие, като погълна селскостопанска отрова Б58, е издъхнал в реанимацията на МБАЛ-Благоевград късно снощи. 

59-годишният мъж бе настанен в лечебното заведение в неделя. Той бе в критично състояние, което не позволи транспортирането му в София. Пораженията, които отровата е нанесла на вътрешните му органи, са били несъвместими с живота, категорични са лекарите. Въпреки услилията им, Пеовски е изгубил борбата за живот. 

Към момента не е ясно защо тотомилионерът е посегнал към отровата. През последните месеци Румен Пеовски е живеел сам, след като майка му е починала. Съпругата и децата му от години пък живеят в чужбина.

През април 2017 г. безработният мъж спечели джакпота от близо 1.7 млн. лева в играта "6 от 42" на спортния тотализатор с фиш на стойност 1.20 лева. Печалбата дойде при Пеовски с числото 3 - в последния момент той решил да промени числата, с които играел 30 години, и вместо 2, избрал 3.

Голямата печалба обаче му донесе само неприятности. Няколко месеца, след като удари джакпота, Румен Пеовски бе настанен в психиатрия за 3 месеца по искане на Районната прокуратура заради нападение над съседи с косачка и ловна пушка.

Съседи разказват, че мъжът злоупотребявал с алкохола и ставал агресивен, а за капак негов приятел го даде на съд. Мъжът има претенции към половината от печалбата, тъй като от години двамата играели с общи числа, и освен това е платил 60 стотинки, което е половината от печелившия фиш.