Новината за възможността по време на криза да се спечелят милиони срещу 60 стотинки бързо обиколи съседните ни държави и привлече гърци, турци, сърби и македонци да се включат в надпреварата за джакпота. Досега в историята на тотото няма случай, в който голямата печалба да е поподала в ръцете на чужденец, припомня БТА.
"За всяко нещо има първи път. Съседите ни могат да се включват в игрите на Спорт тото. И ние трябва да се радваме, защото 30 процента от средствата, които те инвестират в игрите на БСТ, отиват за българския спорт", коментира изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов.
До този джакпот се стигна след като нито един от пусналите фиш за четвъртък не уцели числата 1, 19, 26, 29, 30 и 32. Натрупаната сума до момента е най-висока за 2009 г., а в класацията на джакпоти за над 1 000 000 лева позицията му е под номер 16. Късмет споходи един от участниците в любимата на всички игра "6 от 49", където във второ теглене с обикновен фиш беше спечелена 1 шестица на сума 47 412 лева.
Досега в игрите на СПОРТ ТОТО са раздадени над 2 милиарда лева, като най-големите джакпоти - за 5 милиона лева и за 5,5 милиона лева са "паднали" през 2004 година.