Обстановката е много тежка след обилния снеговалеж в столицата. Има много паднали дървета и изпочупени клони, което пречи на снегопочиствашите машини, има много скъсани кабели, проблеми с електрозахранването в почти всички квартали, всички екипи работят - това обяви на брифинг кметът на София Васил Терзиев.

По думите му основните пътни артерии са добре почистени и проходими.

"Сега се влиза в кварталите, активно се почистват спирки и подлези. Апелирам гражданите да почистят около блоковете, а търговските обекти да почистят пред магазините, ситуацията е под контрол. Във всеки един квартал има някакъв проблем с тока заради изпочупените дървета. В непрестанна връзка сме с районните кметове, с електроразпределителните дружества, всички екипи са на терен".

Той поясни, че се прави всичко възможно да бъде възстановено електрозахранването.

"Седи на дневен ред да се преразгледа цялата система, по която се маркират опасни дървета, какво се прави с тях, имаме случаи на паднали дървета и без сняг при малко по-силен вятър - там ще направим корекции на базата, на всичко, което се е случило последните месеци.

Кметът няма информация за болници без ток. 

Градският транспорт се движи нормално при зимни условия.

"Има проблем с една линия на трамвай, там има заместващ транспорт. Фокусът ни беше големите пътни артерии, сега минаваме към малките улици. Не ми е докладвано да има пострадали хора, но апелирам всички да бъдат внимателни, защото се усилва вятърът и при тежи натежали клони ще създаде допълнителни опасности".