Тенчо Тенев, съветник по пътната безопасност на бившия премиер Николай Денков, коментира обвиненията, че разследваните Стефан и Марин Димитрови били близки с него и той ги е запознал с бившия министър на МВР Бойко Рашков.

"Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан Димитров и Марин Димитров. Ходил съм на гости при Рашков, Стефан Димитров не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ. Каза, че е бил при директора на ГДБОП и че е негов приятел. Не мога да ви кажа защо е бил при Калин Стоянов", разказа Тенев пред Нова тв.

"Бащата на Стефан, Марин Димитров съм го виждал само веднъж пред сградата на КАТ. Беше дошъл да смени ударения преден номер на автомобила си. Той каза, че е от Хасково и се заговорихме, защото сме от един край. Дълги години е работил в системата, преди това никога не го бях срещал в Хасково", обясни още Тенев.

При последното гледане на делото за аферата в Митниците анонимен свидетел разказа за конспиративна среща в дома на бившия вътрешен министър Бойко Рашков. За същата миналата седмица обяви и вътрешният министър Калин Стоянов, който също е разпитван по разследването за Митниците, по думите му. Според свидетеля срещата е била проведена през януари т.г. в дома на Рашков и в нея са участвали Живко Коцев, Георги Георгиев от Вътрешна сигурност, Тенчо Тенев, съветник на бившия премиер Денков и Стефан Димитров. Последен отишъл на срещата Живко Коцев. Търсили вариант да се дискредитира Калин Стоянов, Коцев да стане министър, а Георгиев - главен секретар.

"Това не може да бъде доказателство. Преврат в МВР... Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Нереално е", коментира адвокат Ивайло Найденов, който защитава Стефан Димитров. Той попита също защо държавното обвинение се е съгласило да освободи бившия главен секретар Живко Коцев с парична гаранция, а за Банкова и Димитров се иска да бъдат задържани под стража.