Свидетелка разказа за поредния скандал на пътя, завършил с бой заради забележка на пътя. Случаят от Велико Търново, при който пострада британец, стана известен, след като кадри от него бяха публикувани в социалните мрежи от младо момиче - Мария Йотова.

Тази сутрин тя си спомни пред bTV, че още преди сбиването един от участниците в него - шофьор на черен джип с регистрация от София - област, е направил впечатление, защото е карал с висока скорост.

"Не го видях, защото той фактически летеше отдолу и когато се включих от завоя, той ме изпревари, като направи тройно изпреварване", каза Мария.

Тя застига джипа отново на червен светофар, когато шофьорът вече спори с чуждестранен възрастен мотоциклетист. Оказва се, че свадата е започнала по-рано, именно заради високата скорост на джипа. На светофара мотоциклетистът спира пред автомобила, за да му препречи пътя, слиза и започва да ръкомаха и да се опитва да обясни на английски, че не трябва да се движи по такъв начин. Шофьорът на джипа излиза и започва бой, мотоциклетистът е повален на земята, а шофьорът го рита.

Мария Йотова е заснела случилото се

Боят продължил 30-40 секунди.

"Бях сама в колата и не можех да направя нищо друго, освен да снимам", каза още момичето.

Наоколо обаче е имало и други хора, но те също само са гледали.

"Въпросният човек изложи всички движещи се на опасност. Този с джипа караше ужасно по "Магистрална", засече мен, една учебна кола и още много. Изпреварваше даже от вътрешната страна на платното и направи същото и с този човек с мотора(той се оказа англичанин), на светофара човекът от мотора слезе възмутен и започна да му вика... и тогава вече другия слезе от джипа и започна да го удря, най-гадното беше когато го свали на земята и го риташе", разказа още тя.

В крайна сметка след публикуването на видеото на Мария полицията се самосезира. Днес ще има разпити.