Приятелите на 48-годишния Светлозар Дончев, който страда от болестта на Бюргер, благодарят на стотиците хора с добри сърца, които помогнаха и благодарение на които се събраха средства за операцията му в Турция. Дончев е един от малкото хора с болестта на Бюргер в България и от 2019 г. се бори, за да не бъдат ампутирани краката му.

 

Преди да се разболее, мъжът е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които сам се грижи. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават, тъй като поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК. Поради това той изпада в невъзможност сам ди си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да закупи храна и дрехи за двете си деца.

 

И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие, солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства както за операцията му, така и за лекарствата и дрехи и храна на децата му.

 

В момента Светлозар се нуждае от помощ, за да може да покрие месечните си разходи за наем на апартамента, в който живее сам с двете си деца, както и всички други разходи за медикаменти и инжекции Проставазин. Предстои му също така да подготви децата си за училище и да им купи храна, дрехи, обувки и учебни пособия.

След извършване на планираната му за началото на другата година операция в Турция Светлозар ще може да се върне към нормалния си ритъм на живот и работа и ще може сам да се грижи за двете си деца.

 

Приятелите на Светлозар призовават всички хора с добри сърца да му помогнат, за да може да покрие месечните си разходи, да изпрати двете си деца на училище. Може да помогнете като дарите средства или храна, дрехи или учебни подобия за децата.

 

Сметката за дарения е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

PayPal: Svetlozar Donchev

 

Телефон за връзка със Светлозар за дарения на храна, дрехи и учебни подобия е: 0877717471