Протестиращи студенти блокираха кръстовището на Софийския университет, като положиха голям транспарант с надпис "Оставка" на булеварда.

Протестът на студентите започна около 18 ч. Той е с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Младите обясниха, че са се събрали на стълбите на Софийския университет, точно пред статуите на братята Евлоги и Христо Георгиеви, с искане за справедливост в страната.

Освен студенти, на протеста има и преподаватели - от Юридическия, Философския факултет, както и от Пловдивския университет.

Скрийншот

Малко преди 19 ч. студентите блокираха ключовото кръстовище, точно в час пик, поради което движението в центъра на София в момента е силно затруднено.

Скрийншот

В 113-ата вечер на протести срещу правителството и главния прокурор в столицата кръстовището на Орлов мост е блокирано повече от час и половина от малка група протестиращи, организирани от Отровното трио.

Протестът при президентството вече приключи и хората, които протестираха там се отправиха към Орлов мост.

Арман Бабикян осъди призива на Бойко Борисов за помирение между Макрон и Ердоган, като констатира - "че е позор да не се застане на страната на демокрацията", предава БНР.

Бабикян каза още, че осем месеца не са стигнали на Борисов да подготви страната за втората вълна от коронавирус.

"Не Борисов е герой, а медиците, които и тази вечер излязоха пред големите болнични заведения и светеха с фенерчетата си", заключи Бабикян.