Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след след откриването на ремонтирания пътен надлез по бул. "Адам Мицкевич" при кв. "Бакърена фабрика".
Тя изказа съболезнования на близките на велосипедистката, която загина вчера на бул. "Витоша", след като бе прегазена от камион.
 
Проверките ще бъдат направени от столичния инспекторат и пътната полиция, съобщи БТА. След тях, където е необходимо, ще бъдат издадени допълнителни предписания по безопасност.

Продължава цялостната програма за изграждането на велоалеи, като началото й е с район "Младост". Алеята там трябва да бъде готова до следващата пролет, посочи кметът. Седем километра и двеста метра е дълга мрежата от велоалеи в града, финансирането от два милиона лева е осигурено от общинския приватизационен фонд, избира се изпълнител.
Готов е и проектът за квартал "Люлин", а в момента се проектира и централната част на столицата, за да могат да се свържат два от най-натоварените квартала, посочи Фандъкова.

Столичната община, заедно с асоциацията на таксиметровите превозвачи, ще предложи на общинския съвет да приеме таван на цените на таксиметровите услуги, каза Фандъкова в отговор на въпрос. По думите й със спекулативни цени се гради лош образ на столицата пред туристите. Пределните цени ще бъдат определени по обективни икономически критерии, добави Фандъкова.