Жертва на нападението, извършено в офиса, намиращ се в центъра на сръбската столица, са двама души, съобщи ТАСС, позовавайки се на в. "Вечерне новости".

Според изданието уволнен служител във фирмата нахлул днес в офиса и започнал да стреля по своите бивши колеги. Той убил един човек, а друг ранил тежко.

Спасявайки се от нападателя един от служителите в компанията скочил от прозореца. След това нападателят се върнал вкъщи и опитал да се самоубие, посочва ТАСС.

Официалните органи засега не потвърждават броя на загиналите и ранените.

От Бърза помощ съобщиха, че са получили две спешни повиквания. Първо получихме повикване от улица "Рузвелт", а след няколко минути получихме ново повикване, че един човек е скочил от прозорец на улица "Никодин Милаш", която се намира наблизо, съобщи говорителката на белградската Бърза помощ Нада Мацура.

Според вестник "Блиц" 30-годишният Небойша С., който бил уволнен преди няколко дни от фирма, която се занимава с изработване на софтуеър, пристигнал днес гневен във фирмата, в която някога е работил, извадил пистолет и стрелял директно в главата на един от служителите. След това той продължил да стреля.

Нападателят се върнал у дома, където активирал бомба и направил опит да извърши самоубийство. Той е открит в апартамента си с тежки телесни наранявания и е прехвърлен в реанимацията на центъра за спешна помощ, пише в. "Блиц".