Ръководството на столичното 20-о основно училище "Тодор Минков", намиращо се в район "Триадица", обяви, че набира средства за лечение на дъщерята на учител в учебното заведение. 

Става дума за 23-годишната студентка по математика и информатика в Софийския университет "Св. Климент Охридски" Дена Киневска. Преди месец тя е диагностицирана с Лимфом на Ходжкин. Лечението ѝ е веднага е започнало в турската болница ANADOLU MEDICAL CENTER. "В момента се правят подробни изследвания за уточняване на диагнозата. Започна и втората серия химиотерапия. Предвидени са общо 12 вливания", посочва на сайта си столичното училище. 

"Дена е прекрасно момиче с мечти и планове за прекрасно бъдеще. Бъдеще, което трябва да има без значение от цената, защото животът никога не трябва да струва пари", посочват още от 20-о ОУ.

Младата жена е дъщеря на Силвия Киневска, старши учител по Физическо възпитание и спорт, която пък ръководството определя като "блестящ професионалист, развиващ спорта в 20-о ОУ "Тодор Минков" по забележителен начин - със стотици постижения и призови места в лекоатлетически и други дисциплини". 

"Наред с успехите и щастливите мигове, които споделяме в нашата училищна общност, понякога се налага да се справяме и с неочаквани предизвикателства. Винаги сме се справяли, сега също вярваме, че с общи усилия ще преодолеем и това", казват колегите на Силвия Киневска и споделят дарителската сметка, "средствата от която ще се изразходват само за изследвания и лечение" на дъщеря ѝ. 

Име на клиент: Дена Николаева Киневска
IBAN: BG34STSA93000029877806
Валута: BGN
BIC: STSABGSF

Директорката на учебното заведение съвместно с район "Триадица" и кметът Димитър Божилов организират и благотворителен базар, който ще се проведе на 22 май от 8 до 10 часа в двора на училището. Тазгодишният концерт за награждаване на децата таланти на 20-о ОУ "Тодор Минков" в зала 2 на НДК на 18 май 2023 г. от 17:30 ч. също ще е посветен на Дена.