Актьорът Стефан Данаилов отново е поставен в медикаментозна кома във ВМА.

Заради проблеми с дишането се е наложило да му бъде направена трахиотомия и поставен на апаратно дишане. Той е в реанимация под денонощно лекарско наблюдение.

"Стефан Данаилов не е по-добре, но не е и по-зле. Няма промяна в състоянието му. Лекарите се борят за него", научи "24 часа"  от негова близка приятелка, с която са заедно над 30 г. "Ако има край, дано да е без болки, да не се мъчи. Иначе е страшно!", надява се тя. Но не разчита на добри новини...

Лекарите са преценили, че е разумно да го поставят в медикаментозна кома. Росен Цанков и Росица Обрешкова - по-големият син и племенницата на Мастера - са единствените, които имат достъп до него в реанимацията. 

Живеещият в Щатите Влади Данаилов, по-малкият син на професора, е настоявал докторите да информират баща му за сложното състояние, в което се намира. "Да знае какво може да се случи, е право на всеки човек. Болният да е информиран за прогнозите е част от свободата му като личност", е коментирал младши, които учи "Медицина" в Америка, предаде "Стандарт". Той беше за кратко в София, за да вдъхне смелост и надежда на родителя си.

"В моменти на проблясъци пита за сина си Владко. Момчето дойде да го види, беше тук два дни, спешно прелетя от САЩ. Но си замина", разказа Вежди Рашидов пред "24 часа". Председателят на парламентарната комисия за култура и медии непрекъснато е държан в течение за състоянието на своя приятел и прави всички по силите си да помогне.

Мастера, както го наричат неговите студенти, бе приет по спешност във ВМА в началото на октомври със затруднено дишане след усложнения при настинка. Състоянието му бе влошено и той бе въведен в кома и интубиран, за да се източи от белите дробове водата, която бяха събрали.

Състоянието му се подобри и актьорът трябваше да се подложи на специална дихателна рехабилитация, включваща дихателна гимнастика, инхалации и масажи, за да се стабилизира самостоятелното му дишане.

През август любимецът на много поколения българи Стефан Данаилов претърпя операция, заради счупена тазобедрена става.