Премиерът Бойко Борисов публикува във фейсбук снимка със Стефан Данаилов, на която написа: "С теб съм!". Под нея последваха коментари: "Точно и ясно! Браво!", "Освен хора, трябва да бъдем и Човеци", "Само така, браво".

 

В сряда лекарите във Военномедицинска академия поставиха легендарният български артист на изкуствена кома.

Преди седмица Ламбо беше настанен в интензивното отделение на болницата заради събиране на вода в белите дробове. През август той бе приет по спешност в болница в Бургас, където му беше направена операция на тазобедрената става.

Днес стана ясно, че Стефан Данаилов продължава да е на апаратна вентилация в реанимацията на Военномедицинска академия, след като му е направена пункция заради излив в белия дроб, което съобщи доведеният му син Росен Цанков.

"Трудно дишаше и се наложи на апаратно дишане да го сложат. По лекарски избор го сложиха и в медикаментозна кома, иначе той си беше в съзнание. Явно, за да не се мъчи, не знам", допълни Цанков.

По думите му, в началото реаниматорите във ВМА са правили опити за дихателна рехабилитация, но в сряда състоянието на Стефан Данаилов рязко се е влошило и се е наложила интубация.

"Това е, което знаем. Там трудно се влиза. Има открита рана и всеки един вирус ще е фатален, за това е адски сложно там да влезе някой. Племенницата му Росица беше няколко пъти при него. Направиха някаква пункция, имаше и кръв в белия дроб. Взеха някакви хистологии, но не знаем резултатите официално. Лекарите не са ни казали какво предвиждат, аз се надявам на някакво чудо. Той просто спи, стискаме му палци, друго не мога да кажа", добави през сълзи Росен Цанков.

Междувременно актрисата Ирен Кривошиева съобщи, че синът им Владимир Данаилов спешно се връща в България, за да е край баща си.