Жителите на село Войводиново излязоха на спонтанен протест. Това потвърди за Фокус кметът на населеното място Димитър Тосев. Спонтанното недоволство е предизвикано от появата на около 40 роми, които твърдят, че ще нощуват в къщите си.


Те са придружавани от представители на правозащитна организация. Събралите се протестиращи са опитали да пробият полицейската блокада, но са били спрени. Към момента е засилено полицейското присъствие в село Войводиново. Очаква се със съдействието на органите на реда циганите да напуснат населеното място и да няма напрежение сред жителите.

Припомняме, че в селото има напрежение, след като братята роми Асен и Борис Пакетови пребиха командоса Валентин Димов. На Богоявление братята нападнаха и пребиха жестоко 33-годишния снайперист от Специалните части след направена забележка да не се движат по пътното платно.

Братята бяха задържани и обвинени за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Съдът ги остави за постоянно в ареста. Предвиденото в закона наказание е от 2 до 10 години затвор.