Утре и в петък, за улеснение на трафика в пиковите часове, се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 т между 5-ти и 23-ти км на АМ "Тракия" в посока Бургас, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Временната организация е поради очаквания интензивен трафик за почивните дни за Великден.

Ограниченията ще важат в четвъртък - 13 април, от 12 ч. до 23 ч., и в петък - 14 април, от 8 ч. до 14 ч.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ти км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при км 20+500 на автомагистралата.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по път I-8 София - Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ "Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" - при 23-ти км на АМ "Тракия".

От АПИ напомнят, че е необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Днес движението в посока София в тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус" временно е ограничено до 16:30 ч. Временната организация е въведена за обследване на електрическата инсталация на съоръжението. Трафикът от 30-ия до 35-ия км се отбива по първокласния път Ботевград - София.