Социалните мрежи осмяха идеята на премиера Бойко Борисов български реставратори да бъдат изпратени в Париж, за да помагат във възстановяването на опожарената катедрала "Нотр Дам".

"Освен че съжаляваме, скърбим за тази светиня, каквато е "Нотр Дам", готови сме и да подпомагаме, както финансово, но първо - България има изключителни реставратори, живописци и да предложим, ще ги командироваме, да помагат, да участват българи в бързото възстановяване на този символ на християнството. Имаме изключително надарени хора в тази област, за да подпомогнем и ние с нашия принос на Франция. Нашето предложение е предадено днес сутринта през българския посланик в Париж на президента на Франция Еманюел Макрон", заяви вчера Борисов.

Последваха множество коментари, илюстрирани с иронични колажи.

Снимка: Facebook/Valdes Radev

"Борисов се чуди дали да изпрати тия от "Графа" или от магистралата", пише потребител във Фейсбук, намеквайки за безкрайно удължилия се ремонт на централната софийска улица "Граф Игнатиев".

"Дано Баце не прати своите хора в изгорялата катедрала, защото накрая и на нея ще сложат перки от акула след година чудене", допълни друг.

"Трябва и Данчето да вземе, тя има слабост и усет към столиците", коментира трети.

Снимка: Facebook/Ivan Chervenkov

Появиха се и подигравки, които препратиха към паметника на Самуил със светещи очи и насочиха вниманието към скандала с апартаментите на властта и по специално с този на зам.-председателя на Цветан Цветанов, който има асансьор в луксозното жилище.