Престъплението е извършено също от сирийски гражданин, вследствие на битов конфликт, съобщават от МВР.

Вижте снимки >>>

Той и брат му нападнали жертвата и нанесли смъртоносната рана. Двамата са открити с травми в близост до местопроизшествието и са настанени в лечебни заведения.

Участниците в конфликта са със статут на постоянно пребиваващи в България. Процесуално-следствените действия продължават и в момента.

Инцидентът е станал на кръстовището на улиците "Цар Симеон" и "Княз Борис Първи". Сигналът за инцидента е подаден в полицията минути след 13 часа, предаде БНР.

Малко по-късно на място са изпратени екипи на полицията. Името на убития сириец е Ширван Абдул Селям Рашид. Той е на 22 години.

Другите двама са братя и също са ранени. Единият от тях е на 26 години и е в по-тежко състояние, в момента е в болница, където лекарите го оперират, за да спасят живота му.

На мястото на инцидента са пристигнали и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както главният секретар на МВР Георги Костов. И двамата са отказали изявления.

Охранителни камери вероятно са заснели тежките криминални престъпления

Убийството на арабския гражданин, което стана на 50 метра от “Женския пазар” на пресечките на улиците “Цар Симеон” и “Княз Борис”, най-вероятно е заснето от камерите на магазин.

Трупът на чужденеца беше на по-малко от два метра от охранителната камера. Полицията установява дали камерите са записвали в момента на престъплението.

Инцидентът на улица “Екзарх Йосиф” пред Синагогата , при който, по първоначална информация, има двама пострадали най-вероятно е заснет от охранителните камери на намиращия се в непосредствена близост Национален институт по правосъдието, който се охранява от служители на “Съдебна охрана” при Министерство на правосъдието.