25-годишно момче е било повалено и бито с ритници от трима нападатели, които са си тръгнали спокойно от мястото на произшествието.

"Молих им се да спрат. Аз съм с тежка форма на диабет и, докато ме ритаха, единствената ми мисъл бе да не ритнат помпата, закрепена с абокат на корема ми, или пък самия абокат", разказва пострадалият.

Хора от преминаващи коли слезли и се разкрещели на нападателите. Пострадалият не желае да подава жалба в полицията, защото не вярва, че извършителите могат да бъдат намерени.

Вчера се проведе петият гей парад в центъра на столицата при засилени мерки за сигурност, в което участваха над 2 хиляди хора. След шествието из софийските улици, събитието завърши с концерт край паметника на Съветската армия, на който бяха Орлин Павлов, Мария Илиева, Софи Маринова и други.

Часове преди него пък имаше контра шествие, на което около 300 души се обявиха против организирания по-късно "София прайд.

Преди дни пък Българската православна църква се обяви против организирането на „София прайд”. От Светия синод призоваха хората да не допускат своите деца да участват в демонстрацията, която „създава условия за съблазън и напрежение”.

Миналата година петима души
, сред които активисти на младежката организация "ЛГБТ Действие", са били нападнати след София Прайд.

Третото у нас гей шествие премина без сериозни инциденти заради засиленото полицейско присъствие, но няколко пъти се наложи униформените да се намесват, за да не се стигне до конфликти.