Тази нощ към 4.50 часа автопатрул от Първо РПУ предприел проверка във  връзка с изпълнението за заповедта за контрол над неправилното паркиране в столицата и специално пред нощни клубове и заведения.
Тримата полицаи забелязват срещу клуб “Червило” неправилно паркиран лек автомобил “Порше Карера” със софийска регистрация. Когато от клуба излезли мъж, придружен от две жени и се качили в поршето, полицаите приближили и пристъпили към проверка на документите на водача. Те  му поискали документи са самоличност, за управление на МПС и документи на колата. Тогава мъжът се опитал да потегли, но един от полицаите му препречил пътя.
Шофьорът отказал да представи документите и нападнал с псувни и обиди полицаите. Предупреден, че осуетява полицейска проверка, полицаите му разпоредили да изключи мотора и да се легитимира.  Той отново не се подчинил, продължил с хулите и пак се опитал да потегли. Като не успял, хванал за реверите на жилетката единия от проверяващите за реверите на жилетката и я скъсал.
Сред крясъците и ругатните му, полицаите му сложили белезници, но тогава от поршето излезли и двете жени, които се нахвърлили с удари срещу тримата служители на реда. Повикан е втори автапатрул и тримата, в явно нетрезво състояние са отведени към Първо РПУ, където продължили да буйстват.
Автомобилът е станал паркиран на място, по обед ще бъде прехвърлен на паркинга пред Първо РПУ за оглед и документиране.
Установена е самоличността на тримата  - шофьорът е 36-годишният И.П., а двете жени - 21-годишната М.Г и 28-годишната И..Ц. И тримата са софиянци, и са известни на органите на реда за притежаване на наркотици.
При обиска у мъжа  открита суха зелена маса. Той е отказал тестване за алкохол и както и да му бъде взета кръвна проба, отказал е и да подпише какъвто и да е документ по случая. От съпротивата на мъжа и ударите на жените единият полицай е с охлузвания по главата, едната ръка и е скъсана полицейската му жилетка.
Извикан е екип на КАТ за съставяне на акт на водача. Образувана е преписка за притежаване на наркотични вещества и за хулиганство срещу тримата.  С разпореждане на прокурор на тримата задържани ще останат в ареста за 72 часа.