Разбрахме за инцидента в събота в късния следобед. Майка му ми звънна и ме попита дали имаме представа какво се е случило с момчето, защото не се е прибрал вкъщи след дежурството си. Имаме охрана само през нощта от 7 - до 7 сутринта. Даниел беше сред най-добрите ни служители - много кротък и много добър. Ние също искаме да стигнем до истината. Това каза пред БТВ Филип Чипев - собственик на фирмата, където е работело момчето, което бе открито мъртво в шахта.

"Не мога да си обясня ситуацията и нямам представа какво се е случило. Нямаме денонощна охрана и няма как да разберем по-рано какво е станало след 7 сутринта. Аз съм едноличен собственик и управител. Охраняваме много обекти, а това е само един от тях", допълни той.

Чипев разясни и каква точно е връзката му със съпруга на зам.-министър Султанка Петрова. "Съпругът на Султанка Петрова е мой пълномощник. Има камера, но мястото, на което е намерен Даниел, не е в периметъра й. От 7 до 9 той не е бил на работното си място, а е бил при охраната на НСО. Това не е официална информация. Нямам представа дали това е частна практика", завърши той.