Проверката се прави по повод изнесена в медиите и социалните мрежи информация за публикувани фотографии в сайта на 51-во СОУ „Елисавета Багряна“. Те са на директора на учебното заведение – Асен Александров, които са с определено порнографско съдържание, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В хода на проверката ще бъде проверена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител, а след приключването й ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, респективно – за повдигане на обвинение, както и по кой текст от Наказателния кодекс, уточниха от прокуратурата.

Снимките на голия директор са се появили за кратко на сайта на училището и са били свалени, но много ученици са ги изтеглили на телефоните си, съобщи "24 часа".

Самият Александров, който е и съветник на просветния министър Меглена Кунева, коментира пред медии, че фотосите му са само частично автентични, а в другата им част най-вероятно става дума за колаж.

„Аз имам много снимки в телефона си, например от плажа. И съм сигурен, че някой е хакнал телефона или компютъра ми, за да ги използва за тази цел”, обясни той.