Към всяка снимка има кратка информация за издирвания, като от полицията призовават гражданите да подават сигнали, ако имат данни за местонахождението за укриващите се осъдени. 

Сред издирваните има граждани на Македония, Гърция и Турция. Един от тях е гръцкият студент Христос Боскос, причинил катастрофа на спирка в Пловдив, при която тежко бе ранена ученичката от Езиковата гимназия Катерина Матеева. Тя получи тежки фрактури на двата крака, таза и черепно-мозъчна травма, а десетки нейни съученици, родители и учители дариха кръв за операцията й.

Търси се и бившият гард на несебърския наркобос Митьо Очите - Константин Вълчев, известен като Коце Бащата или Мамута, който преди две години бе задържан с наркотици при спецакция в Бургас.

Снимката на 59-годишния Красен Петров Тенев също е сред публикуваните от МВР. Шуменецът е обвинен в ръководене на организирана престъпна група, подправяне на валута и други престъпления към паричната система. Тенев се издирва от Интерпол вече 13 години.

През 2006 г. стана ясно, че мъжът живее в Кения и върти бизнес под името Фьодър Ковал. Въпреки това не е задържан и продължава да се издирва от полицията в световен план. Към 2006 година, когато започват да го издирват, Тенев е осъден на 11 години затвор за печатане и разпространение на фалшиви бандероли. Той е бивш преподавател в Шуменския университет.

Всички снимки на издирваните може да видите тук