Първа снежна покривка за сезона беше регистрирана по най-високите върхове у нас, показват уебкамери. Снегът е в незначителни количества, но показва драстичното захлаждане от последните дни.

Температурата на връх Мусала в 9 ч. в неделя сутринта беше 5 градуса под нулата, по данни на НИМХ. На връх Ботев в Стара планина минус 4, на Черни връх във Витоша - минус 1.

От Планинската спасителна служба съобщиха, че условията за туризъм в планините са лоши. Там е ветровито с разкъсана облачност. Сутрешните температурите над 2000 метра бяха минусови. Лифтовите съоръжения не работят. Няма регистрирани инциденти.

Днес времето ще остане с променлива облачност, често намаляваща до слънчево. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 14 и 19 градуса, в крайните югозападни райони до 22-23 градуса.

В планините ще бъде ветровито, с умерен и силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 11 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.