2-годишно дете е било оставено без надзор на Витоша във време, в което за него е трябвало да се грижат служители на частна занималня, които извели възпитаниците на разходка. Момиченцето е намерено на люлка почти колабирало, с рани от тежко слънчево изгаряне. По разказ на свидетели то е стояло там около 2 часа.

Служителка на занималнята обяснила, че детето било инатливо и затова останало само под силното слънце, съобщи Нова телевизия.

Случаят предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Сезирана е и Държавната агенция за закрила на детето.

"Бях на Витоша със семейството ми. Когато си тръгнахме, ни посрещна жена, която носеше малко момиченце. Детето беше червено. Попита ни дали ние сме родителите му. По нейно описание то е беше стояло на слънце повече от час. Намерила момиченцето заспало на люлка. Тогава се появи една жена, която каза, че детето е с нея. Първо решихме, че е му е роднина. Оказа се, че това е учителката от занималнята, която е трябвало да се грижи за децата", разказа свидетелката Десислава Христова.

По думите на говорителя на ДАЗД Станислав Пандин предстои сериозна проверка на занималнята.

"На сайта пише, че това е частна детска градина. В интернет може да я намерим и като частно студио "Пипи". Живеещите в района казват, че от 3 години тя не функционира. Всичко е много съмнително. Уведомихме Министерството на образованието и науката. От там разбрахме, че в регистрите им няма такава детска градина", поясни той.

В момента се търсят и родителите на детето.