След проверката на МО няма да има наказание за командира на ВВС ген. Цанко Стойков. Това става ясно от доклада на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, който е и пряк началник на командира на ВВС. В доклада не се съдържа предложение за налагане на административно наказание на генерал-майор Цанко Стойков.

Проверката на Министерството на отбраната бе по повод разследването на КПКОНПИ и бе възложена на началника на отбраната генерал Андрей Боцев от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Причината за нея беше разпространен от прокуратурата запис от предполагаем разговор между Стойков и президента Румен Радев по разследване на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) срещу държавния глава. От разговора се предполага, че Стойков може да е възпрепятствал разследване.

След като прокуратурата разпространи записите, президентът Румен Радев обяви, че "...атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата".

От доклада, който Боцев е изготвил, става ясно, че всички документи, които антикорупционната комисия е поискала от Стойков, са дадени в срок.

Докладът на генерал Андрей Боцев можете да видите ТУК.