17-годишният Томас Макдугъл паднал от терасата на хотелска стая във ваканционен комплекс "Съни Форт", намиращ се в западната зона на Слънчев бряг, предаде БНР. Инцидентът е станал в малките часове в неделя. На пострадалия британски младеж е оказана незабавна медицинска помощ. Той е транспортиран до бургаската болница, но лекарите не са успели да го спасят.

Полицията е установила, че тийнейджърът е пристигнал в България през ГКПП-Аерогара Бургас на 15 юли и е настанен в друг хотел в комплекса. Във фаталната нощ в продължение на 9 часа  - от 19.30 часа в събота до 04.00 часа в неделя, той е бил на алкохолна обиколка по заведенията в Слънчев бряг, след което е пристигнал при приятели в хотелския комплекс.

Семейството му разказва, че Том е бил на почивка заедно с най-добрия си приятел и неговите родители. Тийнейджърът е бил за първи път на почивка без своето семейство, предаде Би Би Си, цитирана от "Фокус".

В Обзор 41-годишен полски турист, отново след употребата на голямо количество алкохол, е паднал снощи около 22.30 ч. от терасата на 4-ия етаж на къщата, в която е бил настанен. Той е починал на място.

През целия ден спасители и медицински екипи са вадили удавници от морето в курортите "Златни пясъци" и "Св.Св. Константин и Елена". Това съобщи управителят на ДКЦ I "Св.Климентина" във Варна, което осигурява медицинското обслужване по плажовете, д-р Иван Иванов, цитиран от БТА. Инцидентите са станали при червен флаг и бурно море. Иванов е категоричен, че туристите са били много недисциплинирани.
Голяма част от тях са чужденци и са влезли в морето след употреба на алкохол.

В курорта "Златни пясъци" до 17 часа са спасявани 15 души, повечето пияни чужденци. В 17.20 са спасени четири деца на възраст между 12 и 15 години, които са от детски лагер, но са оставени без надзор.
В курорта "Св.Св.Константин и Елена" първо са спасени баща и дете - руснаци, които са влезли с пояси в бурното море. По-късно вълна е съборила двама души от вълнолома в курорта, но те са спасени.