Има шофьори с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си новото наказателно постановление и продължават да си карат по същия начин. Има хора с по 30 000-40 000 лева наложени глоби. Няма сила, която да ги накара да бъдат по-внимателни. Това заяви пред Нова телевизия Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Тодоров и бившият председател на транспортната комисия Настимир Ананиев коментираха готвените промени и засилването на наказанията при нарушения на пътя.

Едно от предложенията е при три нарушения шофьорът да се явява отново на изпит.

"В петък се пуснаха законите, днес има обществено обсъждане, три дни по-късно законите са 170 страници. За съжаление почти няма ново", коментира Настимир Ананиев.

По думите му донякъде ще бъдат засегнати системните нарушители.

"Дава се превишена скорост в населено място с над 50 км/ч. А ако е с над 40 км/ч? И го направиш 20 пъти? Освен това 70% от загиналите са извън населените места. Когато се правят законите трябва да се седне, да се види статистиката", заяви Ананиев.

"Има разлика за карането с превишена скорост в града и извън населено място. В града е по-опасно", категоричен бе Тодоров.