"Няма назначена проверка, не виждам и основание за това" - това каза пред журналисти директорът на Столичната дирекция вътрешните работи (СДВР) главен комисар Любомир Николов в отговор на въпрос за Любомир Янев по повод медийни публикации за контакт с простреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

По думите на Николов, Янев е заместник-началник на отдел "Криминална полиция" в Столична дирекция. Той беше възстановен от съда след кратко прекъсване на кариерата си в МВР, каза директорът на СДВР. И обясни, че с данни, с които разполага, става ясно, че контактът на Янев с Божанов е бил "напълно служебен" и "не предполага абсолютно никакво назначаване на проверка".

На допълнително питане какъв точно е бил този контакт, Любомир Николов посочи: "Както казах - служебен контакт, който е описан подробно в документи с гриф за поверителност и не мога да разпространявам такива данни".

По-рано днес директорът на СДВР присъства на отбелязването на Тодоров ден на площад "Биримирци" в столични кв. "Бенковски", пише БТА. На празника имаше демонстрация на групата "Конна полиция" към СДВР.