Няколко служители на КАТ-Благоевград са били арестувани в централата на "Пътна полиция" в града при акция на "Вътрешна сигурност" на МВР. По първоначална информация, арестуваните са петима, като сред тях е и регионалният началник Данаил Стоицов.

В спецакцията участват представители на Специализираната прокуратура, ДАНС, Икономическа полициция и на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР.

Операцията, която е била изненадваща за заподозрените, е започнала около 11.00 часа преди обяд в административната сграда на "Пътна полиция", достъпът до която е ограничен, а работата на цялата служба е преустановена и към момента, предаде БНР.

Все още няма официална информация за причината за арестите, но по неофициални данни акцията е по сигнали за корупция

Към момента са задържани петима пътни полицаи, включително шефът Стоицов. Телефоните на служителите са иззети. 

Сигнал за взимането на подкупи от служители на КАТ-Благоевград е подал още преди три месеца собственикът на местен информационен сайт, който е получил оплаквания от български и македонски граждани. В сигнала се твърди, че служители на службата са организирали и участвали в добре отработена схема за получаване на подкупи по две направления - бърза регистрация на автомобили и получаване на регистрационни номера - по желание на клиента.

Схемата е действала чрез посредници, които не са служители в полицията, а сумите за една такава услуга варират между 50 и 100 лева. Според собственика на информационния сайт само за ден между 20 и 30 автомобила са били регистрирани по тази схема и са получавали съответните номера.