Това провери екип на „Здравей, България”.

Част от пострадалите хора протестират символично пред Съдебната палата в Дупница, тъй като очакват Георги Близнаков да бъде освободен на 6 юни. Шефът на Касата беше задържан преди 8 месеца - през октомври 2016 г. след разследване на NOVA. Сега обаче най-вероятно той ще бъде пуснат на свобода, защото разследването се бави и се чакат две експертизи – данъчна и икономическа, които все още не са готови.

Протестиращите недоумяват защо ще излезе от ареста след тежките измами, които е извършил. Хората не смятат да спират с протестите и искат да си получат парите. 

Протестиращите и този път попитаха "Къде е държавата?", след като са подадени жалби до различни институции. Те отбелязаха, че от далаверите на Дупнишката популярна каса са пострадали 240 семейства. Някои от тях направиха паралел с "Наглите". Те отбелязаха също, че съпругата на Георги - Ивона Близнакова, която е пусната под парична гаранция от 30 000 лева, продължава да дава кредити, а фирмите на семейството нямат никаква стопанска дейност. Те са готови да протестират пред всички институции докато държавата не докаже, че семейство Близнакови е организирана престъпна група. 

Наскоро стана ясно, че фирма, свързана с Дупнишката популярна каса, е проверявана от Окръжната прокуратура в Кюстендил.