Сестрата на бившия военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е починала внезапно, става ясно от поднесените съболезнования на стената й във Фейсбук. Светлана Каракачанова-Немска беше шеф на правната дирекция в Националната здравно-осигурителна каса.

Трагедията с 49-годишната Светлана се е случила в края на април. Тогава от семейството й публикуват в нейния фейсбук профил тъжната вест.

"Вчера на 28-ми загубихме нашата мила майчица. Нямаме думи, с които да опишем празнината, която ти остави след теб. Маме, защо стана така, защо не можем повече да те видим, да те прегърнем. Винаги ще те помним, маме! Винаги ще помним как се грижеше за нас, как се жертваше. Ще помним смеха ти, твоята усмивка, ще помним живота ти и никога няма да забравим на какво си ни научила и възпитала. Как върви времето само? Беше с нас онзи ден и вече те няма! Надаваме се да си на по-добро място и се надявам да се срещнем отново някой ден. Ще бъдем добре, маме. Не се тревожи за нас! Знаем, че винаги ще ни гледаш и ще ни закриляш. Нека бъде светлина! Почивай в мир!", написаха в социалната мрежа синовете й Димитър и Александър.

Причината за смъртта на Светлана Каракачанова-Немска не е ясна, но по неофициална информация няколко дни преди да издъхне тя е претърпяла хирургическа интервенция.

Сестрата на лидера на ВМРО е била погребана в гробищен парк "Бояна" на Разпети петък. Точно месец по-рано тя е отпразнувала 49-ия си рожден ден.