Съветът за електронни медии прие единодушно оставката Ивелина Димитрова, която вчера обяви, че напуска медииния регулатор по свое решение.

След днешното заседание Димитрова заяви, че решениета й не е политическо и не е предварително планирано. Тя посочи като причина проблемите в медиината среда: "Доста от въпросите и проблемите на медийната среда, в частност и обществените телевизии - около тяхната мисия, около тяхното финансиране. Мониторингът, който направи СЕМ за предизборната кампания, визираше много проблеми. Искаше ми се един по-продължителен диалог, с по-широко професионално участие".

Председателят на СЕМ Бетина Жотева обяви, че не приема мотивите на Ивелина Димитрова, с които тя критикува работата на регулатора: "Не съм съгласна с времето, в което тя подава оставка, много е напрегнато, предизборно, имаме изключително много работа в момента. Но разбирам, че за нея моментът, в който тя трябва да си тръгне, е дошъл".

Ивелина Димитрова, която беше от квотата на президента Румен Радев, ще изпълнява функциите си, докато държавният глава назначи нов свой представител в СЕМ, съобщава Нова тв.