Имаме нужда от Медицински експертен съвет, който да подпомага министрите за взимането на финансови, икономически и социални решения. Това съобщи премиерът Бойко Борисов чрез видео в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

"Националният кризисен щаб си работи добре. Искаме максимално да обединим всичко хора, българи, които разбират, работят и взимат най-добрите решения. Няма решения в света все още, но има по-добри и по-лоши практики", допълва той.

"Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се справим, защото взехте мерки и много добро решение", добави проф. Коста Костов по време на среща с премиера Бойко Борисов.

"Щабът е подчинен на правителството, медицинският съвет е подчинен на правителството. Между двете трябва да има диалог, обясни Борисов. - Целта е повече мозъци, повече професори. Искаме да надградим мерките с наука."

"До четвъртък-петък ще имаме хиляди облекла", уточни Борисов.

"Ако не сме единни, ако не сме сплотени, няма да се справим. Взехме навреме мерки и ако прибавим към всичко онова и създаване на експертен медицински съвет, ще можем занапред да имаме готовност да дадем оръжие на всички медици да се справят", добави проф. Костов.