Към богатото портфолио от медийни услуги Българското национално радио добави и сайта "Радио България на румънски език". С него броят на езиците, на които БНР общува със света, става 11.

Разпространяването на достоверна, точна и бърза информация е мисия на Българското национално радио, а новата уеб секция на медията на румънски eзик се появява в момент, когато двете съседни страни България и Румъния са заедно в общите си цели на прага на Шенген. Целта на сайта на БНР на румънски език е да се превърне в своеобразен информационен мост между България и Румъния и да подобри свързаността между двете страни.

Чрез съдържанието на румънски език Радио България осигурява и пълно покритие с информация от България към съседите ни на Балканите.

Новата уеб страница на БНР беше представена на специално събитие пред Първо студио на обществената медия.

"Уверен съм, че това е само началото - ще се развиваме и като текст, и като звук, а в бъдеще - защо не и като видео - отбеляза генералният директор на БНР Милен Митев. - Вярвам, че стартирането и развитието на този сайт ще допринесе за още по-добрите и близки отношения между България, Румъния и Молдова. Вярвам, че това е част от мисията на общественото радио - да подпомага и затвърждава връзките и културното сътрудничество и да дава проверена, достоверна и пълна информация."

"Поздравявам ви за последователните усилия да се разширява аудиторията на БНР. Разпространяването на достоверни и навременни новини за нашата диаспора по света е не просто информационна услуга, а сигурен начин да бъдем във връзка със сънародниците ни и заедно с тях, където и да са те по света.

Оценявам разкриването на нов подсайт на Радио България и като принос на обществената медия за укрепването на чувството за национала принадлежност. Бих искала да изразя и задоволството си и от съвременния начин на комуникация , по който отговаряте на интересите и предпочитанията на слушателите," написа в поздравителния си адрес по повод стартирането на новия подсайт на БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Повече информация - тук >>