Без загуба на кръв, без пълна упойка, без риск от странични нежелани ефекти, дори без разрез със скалпел в столичната Хил клиник лекуват пациенти с увеличена простатна жлеза.

Пациентът им г-н Никола Димитров, 69 г., София сподели пред dir.bg:

Редовно следя здравето си и когато простатата ми много нарасна се обърнах към най-известната урологична клиника - Хил клиник. Оказа се, че простата ми е 220 гр. Направо не можех да повярвам. Че аз изобщо не ставах нощем! Но беше ясно, че трябва да се оперирам. Допитах се до свой близък, който беше с ТУРП - как е протекла операцията. Той страшно се беше напатил - усложнения, кръвоизливи имаше. Затова реших да се доверя на Зеления лазер и ме оперира испанският д-р Санча, съвместно с екипа на Хил клиник. 20 дена след операцията заминах на сватба на мои близки в Австрия. И до ден днешен, вече две години минаха, нямам никакви проблеми с простатата.

Урологът д-р Фернандо Санча, ръководител на операционен екип в Хил клиник коментира така този тежък медицински случай:

Европейската и Американската урологични асоциации след редица проучвания категорично определят Зеления лазер като най-щадящ метод за отстраняване на увеличена простата. В България пациентите имат достъп до най-доброто в момента лазерно лечение. Аз лично ежемесечно гостувам на клиниката в София за операции със Зелен лазер. Има и уролози, които използват други видове лазери, но когато говорим за най-добри резултати Зеленият лазер е новият "златен стандарт". Важно е да се спомене, че според последните научни данни премахнатите с диоден лазер аденоми водят до редица късни усложнения - запушване на шийката на пикочния мехур, стриктура на пикочния мехур и инконтиненция (неволево изпускане на малки количества урина). Това силно влошава качеството на живот на оперираните мъже. Същите проблеми се наблюдават често и при традиционната ТУРП. Затова, когато Никола се обърна към Хил клиник за помощ при неговата простата над 200 гр. нямаше друга добра алтернатива.

При по-големи аденоми специална технология енуклеация, която аз използвам, позволява успешно и бързо отстраняване. Методът е ефективен, възстановява напълно нормалното уриниране и тъканта подлежи на хистологичен анализ.

Предимствата на Зеления лазер са, че не засяга дълбоко околните тъкани. Ползва се спинална упойка и е подходящ мъже с диабет или сърдечно-съдови заболявания.

За самочувствието на пациентите е от съществено значение и това, че след манипулация със Зелен лазер отпада необходимостта от продължителна катетъризация. Методът запазва сексуалната функция и сваля до минимум рискът от усложнения като перфорация и инконтиненция /неволно изпускане на урина/. Пациентът е у дома си до 24 часа след манипулацията. Радвам се, че можахме да помогнем на Никола, както и на хиляди други мъже, които са се обърнали към клиниката с желание да се избавят от симптомите, които причинява увеличената простатна жлеза.


Прегледите при уролог в Хил клиник се извършват след предварително записване на час на 02 439 31 31. През м. май важи 50% отстъпка от стойността на профилактичния пакет "Простатна жлеза".