Пернишкият окръжен съд не даде ход на делото поради отсъствието на защитника на другия подсъдим - Николай Николов, който не се яви на процеса, но назначи комплексна психолого-психиатрична експертиза за Ангелов, предаде БТА.
Защитата на Сиси представи пред съда епикриза и медицинска документация, включително психиатрична консултация, удостоверяващи здравословното му състояние.
Ангелов бе изправен пред съда заедно с Николай Николов по обвинение в предумишлено убийство на известния пернишки бандит Николай Христов-Хайо и за незаконна лихварска дейност. Хайо бе разстрелян на 19 февруари 2008 година в центъра на Перник.
Вторият подсъдим - Николай Николов, ще отговаря по обвинение по чл.116 от НК за предумишлено убийство и незаконно притежаване на оръжие.
Станислав Ангелов бе задържан, но впоследствие бе освободен, след което, няколко месеца по-късно, той бе арестуван за убийство на младеж от Перник. След това бяха изровени още два трупа - на млада жена и мъж, за които се смята, че също са на негови жертви. Той е подозиран и за трето.
Майката на убития Хайо - Емилия Христова, дъщеря му Валя и живялата с него на семейни начала Ирена предявиха иск за обезщетение по 90 000 лева. Те са конституирани като граждански ищци и частни обвинители.
Съдът разреши Сиси да бъде защитаван и от родителите си Румяна Лазарова и Ангел Методиев. Процесът ще продължи на 23 и 24 ноември.