Това съобщи председателят на комисията по професионална етика и превенция на корупцията Цони Цонев, цитиран от пресцентъра на ВСС.
"По повод на изнесените в медиите материали ще направим максимално бърза проверка. Висшият съдебен съвет ще продължи политиката си на непримиримост към всяка проява, чрез която се уронва престижа на съдебната система", допълва Цонев.
По информация на в. "24 часа" чалга клубът се е казвал "Мале, мале" и се е намирал в една от сградите на Софийския районен съд, в която се гледат столичните бракоразводни дела. След като за клуба се разшумя, той вече е закрит, като съдиите обяснили, че са си направили стая за почивка. Според признанията на служители обаче всеки четвъртък там се организирали купони по цяла нощ.
В. "Труд" допълва, че червена лампичка създавала уют на пируващите съдии, адвокати и служители, а календари с разголени снимки довършвали интериора. Най-фрапираща била обаче "емблемата" му - черни дамски прашки, закачени пред вратата.
За чалга клуба се разбрало след ревизията, назначена от избрания в края на миналата година шеф на съда Влахов. За финансови нарушения, извършени в периода, докато предшественикът му Николай Маджаров бе и.д. началник - от октомври 2007 до декември 2008 г., той вече уволни главната счетоводителка и домакинката на съда. Други 7 са с последно предупреждение.