Над 41 тона отпадъци събраха и извозиха днес до обяд екипи на ОП "Чистота" от двора на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил "Д-р Иван Богоров", съобщи изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Николай Георгиев, цитиран от Plovdiv24.bg

Учебното заведение се намира на ул. "Никола Беловеждов" №16 в "Арман махала" на територията на район "Северен". Дворът му често се превръща в нерегламентирано сметище от живеещи наблизо недобросъвестни граждани.

Макар училището да е държавно, община Пловдив полага непрестанни усилия да поддържа чистотата, но положителният ефект засега е краткосрочен. Поради това сега са предприети конкретни мерки за ограничаване на достъпа до двора на гимназията.

От началото на годината там са извършени десетки съвместни проверки от общината, РИОСВ и еколозите в район "Северен", на заловените нарушители са съставени актове. Проведени са осем разяснителни срещи с граждани от квартала, на които е обяснена опасността от зарази при нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, още по-актуална при все по-широкото разпространение на коронавируса в съседни държави.

Неформалните лидери на общността в "Арман махала" също се ангажираха да информират хората за нежеланите последствия вследствие на занижената хигиена.

Община Пловдив продължава да следи обстановката както в двора на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил "Д-р Иван Богоров", така и на други проблемни места в града.