Самолетът с руските туристи, които вчера бяха пренасочени от летището на Бургас към Варна излетя преди повече от час, предава БНР. Полетът вчера не се състоя заради проблем със самолета.

Самолетът с руските туристи излетял от летище Варна в 13 часа и 37 минути за Москва, съобщи пиарът на аерогарата. Вчера руските туристи са били транспортирани от Бургас до Варна, където не се е осъществил полета. Те са били настанени в хотели. Тези, които са останали на летището, са получавали храна, вода и други напитки. Никой от тях не е бедствал. Това потвърдиха и от Генералното консулство на Руската федерация в морската столица. Няма други руски туристи, които са останали във Варна или в Бургас, увериха от авиокомпанията.

По информация на компанията полетът Бургас- Москва със 140 руски туристи на борда се е забавил, защото преди излитането е открит технически дефект. Било е необходимо да се отстрани, за да се гарантира сигурността на пътниците.  От компанията съобщават още, че към момента няма проблеми и забавяния с полетите.