Жена от Русе се оказа длъжник на "Топлофикация София", без да е имала имот или пък да е живяла под наем в столицата, съобщава NOVA.

Преди две седмици Цанка Димитрова открила, че банковите й сметки са запорирани. Направила проверка и установила причината - дълг към "Топлофикация София".

"Аз никога не съм живяла там, никога не съм имала имот, кацала съм няколко пъти на летището", споделя Цанка Димитрова.

В първия момент новината за запора предизвикала смях у Цанка, защото й припомнила как през 2015 година отново е била осъдена от столичната Топлофикация, без да е длъжник. Тогава за три хиляди лева. Преди шест години реагирала моментално, наела адвокат, подала сигнал в прокуратурата и успяла да докаже, че тя не е длъжник и до запор не се стигнало.

"Подадох жалба в Комисията за личните данни, подадох жалба в Районната прокуратура, които всъщност констатираха, че има нарушение спрямо моите лични данни, но всичко свърши дотам".

Сега отново попаднала в същата ситуация, но този път от "Топлофикация" са я осъдили за сумата от девет хиляди лева. "Беше някакъв голям шок за мен, защото бяха на три нива сметки по 9 хиляди, първоначално си помислих, че е хакерска намеса", разказва потърпевшата.

След като се разбрало, че е запор, станало ясно още, че до този момент съдебният изпълнител бил изтеглил две хиляди лева от сметката ѝ. След писане на писма и до него, и до дружеството - казусът е почти разрешен. 

Цанка получила обаждане от съдебния изпълнител, че от "Топлофикация София" са оттеглили претенциите си към нея. Свален бил запорът по сметките и се очаква възстановяване на сумата. Наред с добрата новина дошла и лоша - съдебният изпълнител уведомил Цанка, че срещу нея имало и още едно дело, пак от столичното топлофикационно дружество.

От "Топлофикация" се извиняват на русенката, като обясняват, че имало грешка в документите.

"Как да го приема това извинение? Каква е тази стара база данни? Какво означава това - че в някакъв предишен живот съм живяла на адрес в София ли?", пита Цанка. И е категорична, че ще заведе дело срещу топлофикационното дружество.