Започва ремонтът на 22 км от АМ "Тракия" между Пловдив и Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтът ще обхване участъка между 134-ти и 156-ти километър. За да не се затруднява трафикът днес е започнало поетапното въвеждане на временната организация на движение, която ще е по време на строителните работи, тъй като за първи път за ремонт се затваря отсечка с подобна дължина.

Днес от 17 часа тежкотоварният трафик се пренасочва по обходния маршрут: от пътен възел "Пловдив Изток" при 133-ти км на АМ "Тракия" по път I-8 и II-66 до пътен възел "Плодовитово" при 165-ти км и обратно.

Леките автомобили, пътуващи за Бургас, до утре около обяд ще продължат да преминават в платното за Бургас. В следобедните часове движението им ще бъде прехвърлено двупосочно в платното за София.

Участъкът от АМ "Тракия" между Пловдив и Стара Загора е в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтиран. Строителните работи в участъка между 134-ти и 156-ти километър предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др.

Целта е ремонтните дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон.