От утре се стеснява движението на кръстовището на бул. "Цар Борис III" и Околовръстния път във връзка с реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. "Цар Борис III", съобщи пред журналисти заместник-кметът по строителство на Столичната община Ангел Джоргов. Той провери ремонтите дейности на ул. "Добруджански край" (зад МВР болница). 

Вторият етап от ремонта на трасето на трамвай номер 5 започна в началото на февруари тази година, като от утре дейностите навлизат в зоната на кръстовището, обясни Джоргов, цитиран от БТА. Той предупреди шофьорите да очакват сериозни затруднения в движението.

Стеснения на движението в участъка ще има на два пъти за по около три седмици, за да бъдат изградени новият релсов път и контактната мрежа. Движението няма да бъде изцяло затваряно, а ще се извършва само в по една лента в посока, на което ще се дължи и затрудненият трафик, обясни заместник-кметът.

Той информира, че ще се работи интензивно, включително през почивните дни. Всички материали са обезпечени, каза Джоргов. Той съобщи, че през лятото тази година се очаква да приключи целият ремонт по бул. "Цар Борис III", който трябваше да е готов още през април. 

В столицата се извършва ремонт на ул. „Добруджански край" (зад МВР болницата).

Снимка: БТА

За ул. "Добруджански край" Джоргов информира, че се изграждат 350 метра изцяло нова улица, която я е имало по регулация, но не и в действителност. На останалите 150 метра ще се прави ремонт. Общата стойност на строителните дейности е 582 хил. лв. с ДДС и включва изграждане на водоснабдяване, канализация, ел. мрежа, улично осветление, тротоари. Ремонтът ще трае около два месеца.

Снимка: БТА

Снимка: БТА