Разменените бебета в "Шейново" вече са при биологичните си родители. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Той уточни, че това се е случило във вчерашния ден. Според адвокат Тодор Мангъров размяната е станала днес в кантората му. 

"Мисля, че това е станало във вчерашния ден. Изключително щастлив съм, че този проблем е решен. Събрахме ръководителите на всички родилни звена в страната по повод стандартите за родилна помощ. Разгледаха са правилата и оптимизацията по предаването на децата и целия процес", добави Асен Меджидиев.

Той обаче не уточни дали размяната е станала с извънсъдебно споразумение или не. "Информацията, че бебета са при семействата си я имам от Изпълнителната агенция "Медицински надзор", която извърши проверката по случая", посочи здравният министър.

Размяната на бебетата се е случила в кантората на един от адвокатите. Това потвърди пред bTV адв. Тодор Мангъров.

От болница "Шейново" също потвърждават официално за развръзката. Двете семейства са разменили децата доброволно, а децата са в добро състояние.

За случая стана ясно в края на декември, а от болницата потвърдиха, че е станала грешка в родилното отделение. Директорът на столичната АГ болница "Шейново" обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките.

ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е.