Само в столичната Първа АГ болница "Св. София" днес 6 жени ще раждат със секцио. "Имаше още толкова кандидатки, но лекарите отказаха да правят операция 2-3 седмици преди термина", обясни заместник-директорът на болницата д-р Валентина Григорова, цитирана от "Стандарт".

В Майчин дом жена с проблемна бременност настояла на роди на 12 декември, но избраният от нея АГ специалист не отстъпил от вече определената дата - 17 декември. "Не бива жените да се доверяват на нумеролози и врачки, а трябва да вярват на лекарите", коментира националният консултант по акушерство и гинекология д-р Ангел Димитров.

Същевременно от всички ритуални зали в страната отчетоха засилен интерес към днешната дата.

В София 58 двойки ще си кажат "да", като пет от сватбите ще са точно в 12 часа. В Бургас 23 двойки ще сключат брак, а във Варна - 16.
10 двойки ще сключат граждански брак днес в Плевен, във Велико Търново ще има 9 бракосъчетания, в Пловдив - 15, а в Добрич - 8. Кметът на Благоевград Атанас Камбитов пък ще бракосъчетае две млади семейства, съобщи БНР.

Венчавките на всички, които сключат граждански брак днес обаче ще бъдат по-късно, тъй като по време на пости православната църква не позволява такива ритуали.

Истерията по датата 12.12.12 завлядава и света. Над 1000 двойки в Москва ще сключат брак днес, съобщи говорител на Гражданската служба в руската столица, цитиран от БГНЕС. В Хонконг ще има 696 сватби, а в Сингапур 540.