Златимир Йочев сменя сутрешния блок на "България он еър" с този на bTV и след няколко седмици ще казва "Добро утро" от ефира на "Тази сутрин", научи dir.bg от свои източници в националната медиа.

Журналистът, който е съпруг на друг успешен "трансфер" на bTV - водещата на следобедните и късните новини Марина Цекова, вече правел сухи тренировки в студиото в малкото НДК.

По информация на "24 часа" не е напълно изяснено дали титулярният водещ Антон Хекимян, който отскоро е директор "Новини, актуални предавания и спорт", ще слезе напълно от екрана или ще продължи да води някои рубрики в определени дни.

В bTV обаче Йочев най-вероятно няма да води сам сутрешния блок. Съществена роля в него била отредена и на Биляна Гавазова, която прави рубриката "Чети етикета". Възможно е със свои постоянни рубрики да се включат и други репортери на телевизията.

Златимир Йочев е едно от титулярните лица на аналогичното предаване по "България он еър" - "България сутрин". Той има дългогодишен опит и като като репортер, редактор и водещ на новини, включително в БНТ.